Inom Feng shui använder man sig av ett hjälpmedel som kallas Bagua-karta. Syftet med baguakartan är att få en bra relation mellan dig och ditt hem. Den hjälper dig att få en bra balans i hemmet och se vart i bostaden/rummet det är lämpligt att placera saker, lägga till saker, ta bort saker o.s.v.

Kartan är uppdelad i 9 rutor/områden vilka är livsaspekter. Genom att använda en baguakarta kan man förstärka de områden i livet man tycker behöver förstärkning och frigöra blockeringar på andra.

Man börjar med att rita upp sitt hem, antingen ett helt plan eller ett enskilt rum, beroende på vad man ska analysera. Vanligtvis lägger man den över hela hus för att ge rummen dess rätta möblering och syfte. Ytterdörren/ingången placeras alltid i baguans nedre del, vilket är ett riktmärke att hålla sig till. Man lägger baguan över sin ritning för att se vart i bostaden/rummet resterande delar hamnar.

bagua livefengshui.se

Hur använder man då baguan?

Jo, man börjar med att numrera hur pass nöjd man är med de olika områdena i baguan (mellan1-10).  De områden man känner sig helt tillfreds med sätter man en 10a på, vilket innebär att inga förändringar behöver göras i dessa områden. Däremot de områden som får ett lägre betyg än 10, de behöver förstärkas vilket är viktigt för att man ska kunna känna sig helt tillfreds och få en bra balans i sitt hem och framförallt, en bra relation till sitt hem. Man ser då till de olika områdenas element och vad som är lämpligt att lägga till för att öka nuvarande element.

Feng shui är ett ämne vi tar upp i våra utbildningar. Det är ett viktigt ämne för att uppnå inre välmående och väldigt häftigt och se hur mycket i hemmet som också stämmer överens med sin personlighet och det element man upplever starkast hos sig själv. Ofta är det så att man omedvetet inrett och möblerat enligt Feng shui vilket är rätt häftigt! Ju mer man lär sig om Feng shui, desto intressantare blir det.

IMG_0074

Publicerat av:inredarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s